Model Group dosáhla známky B v hodnocení CDP Climate Change

Na cestě k CO₂ neutrálním obalům: Skupina Model poprvé dosáhla na známku B v hodnocení CDP pro změnu klimatu.

První B v hodnocení CDP pro skupinu Model

Nezisková organizace Carbon Disclosure Project (CDP) každoročně hodnotí společnosti z hlediska emisí CO2, klimatických rizik a cílů a strategií snižování emisí a hodnotí společnosti na škále od A do F

Skupina Model poprvé dosáhla známky B v hodnocení CDP pro změnu klimatu. To znamená, že pokračujeme v důsledné cestě k CO2 neutrálním obalům.

Sven Erne-Bedford, vedoucí oddělení energetiky a životního prostředí ve společnosti Model Group, vysvětluje: „Hodnocení, kterého jsme dosáhli, ukazuje, že jsme na správné cestě. Zároveň zdůrazňuje potenciál, který budeme i nadále následovat.“

O CDP a hodnocení

Carbon Disclosure Project (CDP) je nezisková organizace, jejímž cílem je zajistit, aby společnosti zveřejňovaly své údaje o životním prostředí. Jednou ročně CDP používá standardizované dotazníky ke sběru dat a informací o CO2 emisích společností, klimatických rizicích a cílech a strategiích snižování emisí. Tyto informace jsou souborem, který je nyní největší databází svého druhu na světě.

Udržitelnost ve společnosti Model Group

Jako rodinný podnik řešíme výzvy současnosti i budoucnosti již několik generací. Protože chceme, abychom v jádru zůstali udržitelní, jsou zapotřebí neustálé změny, zlepšování a úpravy v nejdůležitějších bodech: v kvalitě výrobků, účinném využívání zdrojů, dodavatelském řetězci, bezpečnosti práce a našich zaměstnancích.

Skupina Model si stanovuje jasné cíle snižování emisí v rámci iniciativy Science Based Targets (SBTi). Tato celosvětová norma napříč odvětvími je v souladu s cílem výrazně nižším než 2 °C stanovených v Pařížské dohodě. K těmto cílům jsme se zavázali. To vytváří výhody pro naše zákazníky a interně otevírá inovační potenciál. Společnost Model Group proto vypracovala konkrétní akční plán SBTi pro všechny závody skupiny a důsledně jej realizuje.

Chcete obaly s nízkým obsahem CO₂?

Kontaktujte nás

Rádi vám poradíme s vaším efektivním a ekologickým obalovým řešením. Domluvte si nezávaznou, bezplatnou konzultaci.

Kontaktní informace

Přečtěte si více

Příběhy ze světa Modelu

Model Young Package 2024

Rozhovor ze stáže v Modelu – o propojování designových světů

Vítěz ceny Inovačního Centra v MYP 2023 nám řekl více o svém zájmu o automobilový design a o tom, jaké poznatky nabral na stáži v Model Obaly Opava.

Model Young Package Rozhovory
    Každá expedice začíná balením

Dárkový obal na turistický batoh

Ať už vyrážíte na dovolenou nebo odesíláte zboží, balení je začátkem každé cesty. Inspirujte se jednoduchým dárkovým obalem na turistický batoh.

E-commerce Vývoj obalů
    Model Young Package 2024

Rozhovor: Yücel Metin o obalech na sladkosti

Objevte, jak funguje hodnocení obalů v soutěži Model Young Package. Yücel Metin sdílí svůj pohled na letošní téma "Sweets in the Box".
    Model Young Package Rozhovory
    Jarní inspirace

Překvapení skryté v obalu

Obal jako neobyčejná služba ukrývající přidanou hodnotu. Jak zajistit, aby příjemce obal opakovaně využíval? Inspirujte se naším poštovním obalem na kuchyňský doplněk.

E-commerce Vývoj obalů